Nieuws uit Buurtcentrum De Weide Wereld

Sociaal

Droomdekentjes

Om het buurthuis meer bekendheid te geven was er een Open Dag georganiseerd waar wij als Droomdekentjesgroep Vleuten De Meern aanwezig waren.

Binnen werd er een droomdekentje genaaid en gebreid en buiten waren we met kramen aanwezig waar bezoekers spullen konden kopen en geld doneren.

Men werd uitgenodigd om een blok te naaien op de naaimachine en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

In de kraam werd veel wol verkocht en de gehaakte sleutelhangers met een regenboog en poppetjes vlogen weg en ze werden zelfs nabesteld.

Wijkwethouder van Vleuten De Meern Maarten van Ooijen was door het buurthuis uitgenodigd en hij liet zich uitgebreid informeren over het werk van de Stichting De Regenboogboom en het werk dat onze droomdekentjesgroep hiervoor doet.

Als dank voor zijn komst naar het buurtcentrum kreeg hij een droomdekentje

Bij "meer informatie" vind u een link naar een filmpje over onze groep gemaakt door U in de Wijk

Sociaal

Open Dag De Weide Wereld - GROOT SUCCES

Zaterdag 25 september vond de Open Dag van buurtcentrum De Weide Wereld plaats. Deze dag was door gebruikers van het buurtcentrum georganiseerd om de start van een nieuw seizoen feestelijk in te luiden.

De Open Dag werd een FEEST! Het was prachtig zonnig weer en we kregen bezoek van wethouder Maarten van Ooijen die met de verschillende groepen kennis heeft gemaakt en genoot van dit prachtige initiatief en het centrum. Ook de optredens van Dance Spirit, Timelez Vocal en de open lessen van Pilates vielen goed in de smaak bij de buurtbewoners die een kijkje kwamen nemen.

Rondom het gebouw waren kraampjes opgesteld waar de verschillende activiteiten van het buurtcentrum zich presenteerden. Er waren kinderactiviteiten aanwezig zoals het zetten van henna, schminken, tafelvoetbal, cupcakes versieren met de kinderkookbrigade en knutselen bij de Weide Wereld vrouwengroep. Ook kon de bezoeker bij de De droomdekens zelf achter de naaimachine zitten om lapjes te naaien.

De diverse kookgroepen van de Weide Wereld hadden heerlijke hapjes gemaakt met inspiratie uit verschillende culturen. Tot slot droeg de Jumbo Vleuterweide het buurtcentrum een warm hart toe en sponsorde deze dag met lekkernijen en versnaperingen.

Kortom een geslaagde dag en wij hopen de buurtbewoners weer snel te treffen in ons buurtcentrum.

De (weide) wereld is van iedereen! De koffie staat altijd klaar!

Ontmoeten

Weide Blik op Kunst en Cultuur - op zoek naar talenten voor een nieuwe reeks

Na 3 interessante en gezellige vrijdagochtenden van Weide Blik op Kunst en Cultuur willen we graag doorgaan met een nieuwe reeks informele lezingen. Het uitgangspunt van deze lezingen zijn het gesprek en de ontmoetingen met buurtbewoners en dit alles onder het genot van een koekje en een kopje koffie. We zijn op zoek naar buurtgenoten die het leuk vinden om over hun talent te vertellen.
Ken jij iemand die graag zijn/haar talent wil delen, of ben jij diegene zelf, dan horen wij dit graag. Voor meer informatie of aanmelden kun je terecht bij Saskia Koster, sociaal makelaar (skoster@dock.nl)

Tijdens de lezing over architectuur nam oud-architect Es van Ginkel ons mee in de wereld van de experimentele bouw. Daarnaast vertelde hij ons over het ontwerp van de woningen in Vleuterweide waar hij zelf aan had mee ontworpen en waar hij ook maquettes van had meegebracht.
Bij de lezing over literatuur vertelde schrijver Hans Peter van Rietschoten over zijn boeken nav zijn eigen ervaringen met epilepsie en hoe een operatie daarin zijn leven veranderde. Ook liet hij zijn diversiteit zien met het schrijven van een roman.
Met de lezing beeldende kunst leerde Pim de Kort ons 'kunstkijken'. Hierbij draait het om de vorm, inhoud en functie van het schilderij. Leerzame en leuke manier om langer bij een schilderij stil te staan en te bestuderen.

De culturele ochtenden worden georganiseerd op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en vinden plaats in het Buurtcentrum De Weide Wereld, Teunisbloemlaan 48, Vleuten
Zoom