Weide Blik op Kunst en Cultuur - op zoek naar talenten voor een nieuwe reeks

Ontmoeten
Cultuur
17 januari 2020
Na 3 interessante en gezellige vrijdagochtenden van Weide Blik op Kunst en Cultuur willen we graag doorgaan met een nieuwe reeks informele lezingen. Het uitgangspunt van deze lezingen zijn het gesprek en de ontmoetingen met buurtbewoners en dit alles onder het genot van een koekje en een kopje koffie. We zijn op zoek naar buurtgenoten die het leuk vinden om over hun talent te vertellen.
Ken jij iemand die graag zijn/haar talent wil delen, of ben jij diegene zelf, dan horen wij dit graag. Voor meer informatie of aanmelden kun je terecht bij Saskia Koster, sociaal makelaar (skoster@dock.nl)

Tijdens de lezing over architectuur nam oud-architect Es van Ginkel ons mee in de wereld van de experimentele bouw. Daarnaast vertelde hij ons over het ontwerp van de woningen in Vleuterweide waar hij zelf aan had mee ontworpen en waar hij ook maquettes van had meegebracht.
Bij de lezing over literatuur vertelde schrijver Hans Peter van Rietschoten over zijn boeken nav zijn eigen ervaringen met epilepsie en hoe een operatie daarin zijn leven veranderde. Ook liet hij zijn diversiteit zien met het schrijven van een roman.
Met de lezing beeldende kunst leerde Pim de Kort ons 'kunstkijken'. Hierbij draait het om de vorm, inhoud en functie van het schilderij. Leerzame en leuke manier om langer bij een schilderij stil te staan en te bestuderen.

De culturele ochtenden worden georganiseerd op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en vinden plaats in het Buurtcentrum De Weide Wereld, Teunisbloemlaan 48, Vleuten

Waar

Teunisbloemlaan 50
Utrecht

Contact

Alfred van Putten
Contactpersoon

Neem contact op met Alfred:

-53